Mor la infanta Pilar de Borbó, germana del rei emèrit Joan Carles, als 83 anys

La capella ardent de la infanta s'instal·la al seu domicili de la urbanització Puerta de Hierro de Madrid.

Els reis arriben al domicili de la infanta Pilar, on està instal·lada la capella ardent
Els reis arriben al domicili de la infanta Pilar, on està instal·lada la capella ardent / Fernando Alvarado (Efe)

La capella ardent de la infanta Pilar de Borbó, germana del rei emèrit Joan Carles, ja està instal·lada al seu domicili de Madrid, a la urbanització Puerta de Hierro. La infanta serà incinerada i les seues cendres es dipositaran al cementeri de Sant Isidre de la capital, amb les restes del seu marit, mort el 1991. Per desig dels cinc fills de la duquessa de Badajoz, les exèquies se celebraran “en l’estricta intimitat familiar”.

La infanta ha mort aquest dimecres, als 83 anys, a la clínica on estava ingressada des del diumenge. La duquessa de Badajoz va ser intervinguda fa un any per un càncer de còlon. En un comunicat, la família ha informat que hi haurà un funeral en el Reial Monestir de San Lorenzo del Escorial “en una data que s’anunciarà pròximament”.

Juntament amb el fèretre, a la residència de la infanta han arribat diversos familiars de Pilar de Borbó, com els seus fills. Els reis també han visitat la capella ardent de la infanta.

Pilar de Borbó va renunciar a tots els drets dinàstics per a casar-se, per amor, amb un aristòcrata sense llinatge reial. Si no haguera existit la prevalença de l’home en la successió a la Corona, la neta del rei Alfons XII podria haver aspirat a ser reina.

També et pot interessar

stats