Mor la històrica socialista il·licitana María Teresa Sempere

Regidora, diputada provincial i autonòmica, a més de presidenta d’honor del PSPV, ha faltat als 76 anys

María Teresa Sempere, en un imatge d'arxiu, amb Ximo Puig en un acte del partit
María Teresa Sempere, en un imatge d'arxiu, amb Ximo Puig en un acte del partit / PSPV d'Elx

María Teresa Sempere, històrica dirigent socialista d’Elx i també destacada militant de la UGT, ha mort amb 76 anys. Així ho ha anunciat aquest dimecres el PSPV-PSOE il·licità, qui la definia com una dona “lluitadora i compromesa amb el progrés de la nostra terra”.

Sempere va integrar la primera corporació de la democràcia a Elx, l'inici d'una carrera política que la va portar a repetir en corporacions de fins a quatre alcaldes, a ser diputada provincial i nacional i a ocupar nombrosos càrrecs orgànics al partit. De fet, fa més de deu anys va ser nomenada presidenta d’honor de la formació.

En transcendir la mort de María Teresa Sempere, les mostres de condol s'han manifestat ràpidament en les xarxes socials. Entre aquestes, a més dels seus companys de partit a Elx, les del president de la Generalitat, Ximo Puig, també secretari general del PSPV, que recordava que va iniciar amb Sempere “un camí il·lusionant, ella com a presidenta del socialisme valencià”.

En la mateixa línia que Puig, la consellera d’Universitats, Josefina Bueno, transmetia el seu condol als familiars i a “la família socialista d’Elx”. Les condolences han sigut nombroses en les xarxes socials, sobretot de l’entorn socialista i sindicalista del Baix Vinalopó. El cos de María Teresa Sempere serà vetlat al tanatori de l’Aljub a Elx, on dijous de matí se l'acomiadarà.

Entre els càrrecs més destacats que va ocupar, Sempere va integrar la primera corporació democràtica d’Elx el 1980. Des d’aleshores, tant en l’àmbit institucional com en el del partit, va liderar àrees vinculades al benestar social i les dones, així com diversos càrrecs en l’executiva autonòmica del PSPV i la local. Durant part d’aquest període, entre el 1989 i el 1997, va ser diputada al Congrés. 

També et pot interessar

stats