Mor el fotoperiodista Danish Siddiqui, guanyador d’un Pulitzer, durant els enfrontaments a l'Afganistan

Siddiqui estava seguint un destacament de l'exercit de l'Afganistan que intentava rebutjar els atacs talibans a Kandahar

El fotoperiodista indi Danish Siddiqu
El fotoperiodista indi Danish Siddiqui / Reuters

El fotoperiodista indi Danish Siddiqui, que treballava per a l'agència Reuters, ha mort durant un enfrontament entre els talibans i les forces de seguretat afganeses a la ciutat fronterera de Spin Boldak, a la província meridional de Kandahar. 

Siddiqui, guanyador del premi Pulitzer de fotografia l'any 2018, es va traslladar a Kandahar per a cobrir els enfrontaments que estaven tenint lloc a la zona després de la tancament d'un dels passos fronterers que connecta l'Afganistan amb el veí Pakistan per part dels insurgents.

El fotògraf, que havia estat a l'Afganistan durant les últimes setmanes, es va traslladar a Kandahar, integrat amb les forces de seguretat afganeses per a cobrir la situació. 

Siddiqui va realitzar diverses cobertures de gran rellevància a Àsia, el Pròxim Orient i Europa, entre elles, les guerres a l'Afganistan i l'Iraq, la crisi dels refugiats rohinyás, les protestes d'Hong Kong, els terratrémols de Nepal o els jocs a Corea del Nord. En 2018, el fotoperiodista es va convertir a més en el primer reporter indi a guanyar un Premi Pulitzer com a part de l'equip de fotografia de Reuters.

La mort de Siddiqui es produeix en el context d'un increment de la violència per part dels talibans, que en els últims dos mesos han augmentat la seua activitat després de l'inici de retirada de tropes dels Estats Units i de l'OTAN el passat 1 de maig.

Durant els últims dos mesos, els talibans han capturat més de 130 centres de districte en tot el país, particularment en el nord de l'Afganistan, els principals avanços aconseguits pels insurgents en les últimes dues dècades de guerra.

També et pot interessar

stats