Mor Enric Tàrrega als 84 anys

Acció Cultural del País Valencià, de la qual era membre fundador, farà un acte d'homenatge a Tàrrega.

Mor Enric Tàrrega als 84 anys
Mor Enric Tàrrega als 84 anys

Enric Tàrrega (València, 1936-2020) ha mort aquest dissabte com a conseqüència del càncer. Personatge clau per a entendre el valencianisme cívic, cultural i polític.

Tàrrega va estudiar magisteri i va treballar en els àmbits comercial i editorial, però sobretot va destacar per la seua implicació política i social, sent un dels fundadors del sindicat Comissions Obreres a València a finals dels anys 60, i també del Partit Socialista Valencià (PSV), precursor del PSPV, tot i que va ser crític amb la fusió posterior amb el PSOE.

A més, Tàrrega formava part de la Societat Coral El Micalet, per a la qual era un referent.

Pel que fa als reconeixements a la seua trajectòria, va ser guardonat amb el premi Miquelet d'Honor i també el Vicent Ventura de la Universitat de València.

En 2010 va publicar el llibre de converses L'amant de la ciutat somniada.

Al llarg del matí han sigut diverses les organitzacions que han expressat el seu condol, com Intersindical Valenciana o Acció Cultural del País Valencià, de la qual també va ser soci fundador, que ha anunciat que durà a terme un acte d'homenatge i de divulgació de la seua figura.

Tàrrega va participar en el capítol 3 del programa Va Passar ací, La guitarra d'Amy, per a parlar de com reivindicaven l'ús del valencià en l’època que la llengua estava prohibida mitjançant pintades. Pots tornar a veure el fragment del programa en què apareix ací.

També et pot interessar