Mor la científica Margarita Salas als 80 anys

La investigadora asturiana era un referent en bioquímica molecular i l’autora d’una de les patents més rendibles del CSIC.

VÍDEO | Mor la científica Margarita Salas als 80 anys

La científica espanyola Margarita Salas ha mort aquest a Madrid als 80 anys d’edat, segons ha informat el Centre  Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Salas (Canero, Astúries, 1938) era una de les màximes referències de investigació bioquímica a Espanya. Des del seu treball en el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa del CSIC va descobrir l’AND polimerasa del virus bacteriòfag phi29, que té una aplicació crucial en biotecnologia, ja que permet amplificar l’ADN de manera senzilla, ràpida i fiable. Per això s’usa en medicina forense, oncologia i arqueologia, entre altres àrees. Aquesta tecnologia ha sigut a més una de les patents més rendibles del Centre Superior d’Investigacions Científiques.

Al febrer Salas va visitar la Universitat Politècnica de València. La seua imatge presidia el primer mural del projecte Dones de Ciència que la UPV va desplegar a l’edifici del rectorat per a commemorar la Setmana de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Durant la visita va destacar la necessitat de potenciar la incorporació de les dones a la investigació científica, acostant-la a les xiquetes des dels primers anys d’escola.

També et pot interessar

stats