Mor a Castelló el pare Ricardo

El sacerdot va desenvolupar una intensa tasca social en favor de persones sense sostre de la ciutat de la Plana.

El pare Ricardo és una figura referent en l’atenció als col·lectius més desfavorits de Castelló.
El pare Ricardo és una figura referent en l’atenció als col·lectius més desfavorits de Castelló.

Una de les figures més estimades i reconegudes de Castelló, el pare Ricardo, ha mort aquest matí a la ciutat de la Plana als 89 anys d’edat. L’Ajuntament ha decretat un dia de dol oficial en reconeixement de la tasca que va desenvolupar en favor dels col·lectius més desfavorits a través del seu menjador social des del qual va atendre a milers de persones marginades i sense sostre. El funeral del pare Ricardo serà demà dissabte a les cinc de la vesprada en la cocatedral de Santa Maria de Castelló, amb una missa presidida pel bisbe Casimiro López. 

Ricardo Garcia, el pare Ricardo, va nàixer al Forcall el 4 de novembre de 1930. Va ser ordenat sacerdot a Tortosa l’octubre de 1953 i, actualment, era capellà de l’Ordre Social d’Integració del Marginat. Era molt conegut a Castelló pel menjador social que regentava. La seua labor pastoral va començar a final de la dècada del setanta del segle passat: un treball solidari que el va portar a bolcar-se en les persones més excloses i marginades de la societat. 

Fill predilecte de Castelló des del 2014, l’Ajuntament de la ciutat ha lamentat el seu traspàs i ha traslladat les condolences a la família. “Ha treballat sempre al servei dels més desfavorits i ha sigut un exemple de vida i contribució a la societat”, ha explicat l’alcaldessa Amparo Marco. Des de la Diputació, el president José Martí ha subratllat la qualitat humana del persones com el pare Ricardo perquè donen sentit a una societat “que deu continuar avançant en solidaritat, respecte i dedicació amb els més necessitats”. Per la seua banda, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, s’ha mostrat convençuda que l’obra del sacerdot perdurarà per sempre. 

El pare Ricardo va rebre el 205 la distinció al mèrit solidari i medalla de plata de la província de la Diputació de Castelló i la més Alta Distinció de la Generalitat Valenciana el 2009. 

També et pot interessar

stats