Mor asfixiat un nadó de quinze mesos a Villena en ennuegar-se amb fruits secs

La família va portar la menuda ràpidament al centre sanitari, però l'equip mèdic no li va poder salvar la vida

Centre Sanitari Integrat de Villena
Centre Sanitari Integrat de Villena / À Punt NTC

Una xiqueta de bolquers de quinze mesos ha mort aquest diumenge a Villena (Alt Vinalopó) després d'ennuegar-se amb fruits secs.

Els progenitors portaren immediatament la menor al servei d'urgències del Centre Sanitari Integrat (CSI) de la localitat, però malauradament no van poder salvar-li la vida. A pesar de l'esforç de l'equip mèdic per reanimar-la, la menuda va morir, segons han informat aquest dilluns fonts de la Conselleria de Sanitat.

L'ennuegament és un dels perills més grans per als xiquets xicotets i provoca nombrosos ensurts cada any que, de vegades, acaben en tràgic final. La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica adverteix que la presència de cossos estranys en les vies respiratòries dels infants pot implicar greus conseqüències i fins i tot portar a la mort. Cal prestar especial atenció als xiquets d'entre un i quatre anys.

Només el 2021, els Centres d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, van gestionar 297 casos d'ennuegament a la Comunitat Valenciana.

L'últim mortal en el territori va passar en novembre de 2020, quan una xiqueta d'any i mig va faltar després d'ennuegar-se amb un fesol mentre dinava a l'escoleta municipal.

També et pot interessar

stats