Mor als 87 anys el científic Wallace S. Broecker, el primer a emprar el terme ‘canvi climàtic’

El científic va predir el calfament global un any abans que se’n detectara cap símptoma.

Wallace Smith Broecker
Wallace Smith Broecker / Columbia College

El científic estatunidenc Wallace Smith Broecker, el primer que va emprar el terme canvi climàtic, ha mort aquest dimarts a Nova York als 87 anys, segons ha confirmat la Universitat de Columbia.

Doctor en Geologia des de 1958, Broecker va ser conegut per predir el que es coneix com a canvi climàtic un any abans que se’n detectara cap símptoma. En un article publicat en la revista Science, el científic va parlar per primera vegada “d’un calfament global pronunciat” en la Terra.

Precisament, va ser aquest escrit, amb el títol “Canvi climàtic”, el que donaria nom a un concepte que Broecker es va dedicar a estudiar en diverses institucions de la Universitat de Columbia.

En les seues investigacions, Broecker es va adonar que el clima del planeta podria canviar de manera brusca en períodes molt curts de temps. Per a combatre-ho, va proposar un “pla B” com era el segrest i emmagatzematge del carboni.

Per les contribucions que va fer a la ciència del canvi climàtic, Broecker va ser guardonat durant la seua trajectòria amb el Premi Vetlesen (1987), la Medalla Nacional de Ciència del govern dels Estats Units (1996) i el Tyler Prize for Environmental Achievement (2002).

També et pot interessar

stats