Mor als 79 anys l'escriptor, professor universitari i periodista Pedro J. de la Peña

Doctor en Filologia i llicenciat en Ciències de la Informació, va exercir a València la seua trajectòria com a escriptor i professor universitari

Pedro J. de la Peña
Pedro J. de la Peña / Olé Libros

L'escriptor, professor universitari i periodista Pedro J. de la Peña ha mort aquest dilluns a 79 anys. Amb ell "mor un referent de la cultura valenciana i un gran autor que també va marcar la destinació de molts periodistes valencians". Així ho ha expressat l'alcaldessa de València, María José Catalá, que ha fet un públic un missatge en xarxes socials en el qual expressa el seu condol i l'afecte per a la família i amics.

Catalá també han lamentat la pèrdua des de l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris (CLAU), que De la Peña va arribar a presidir. Fonts d'aquest col·lectiu cultural han recalcat la seua "labor dinamitzadora" amb l'impuls a congressos i seminaris ―entre els quals recorden la Trobada de l'Arc Mediterrani― i, també, el seu paper "pioner" en la visibilització de les poetes dones, amb iniciatives com el cicle Finestres.

Pedro Jesús de la Peña (Reinosa, Cantàbria, 1944) va exercir a València la seua trajectòria com a escriptor i professor universitari. Doctor en Filologia i llicenciat en Ciències de la Informació, va ser professor del Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filologia de la Universitat de València, així com coordinador del departament de literatura del CEU-San Pablo.

Autor de diverses novel·les, llibres de poemes i treballs acadèmics sobre literatura, va rebre al llarg de la carrera diferents premis per la seua obra literària. Com a historiador de la literatura, va treballar de forma destacada la poesia dels segles XIX i XX i l'obra de diversos escriptors valencians en llengua castellana: Vicente Blasco Ibáñez, Miguel Hernández, Azorín, Juan Gil-Albert, entre altres. També ha estudiat l'obra de José Hierro.

També et pot interessar

stats