Montitxelvo inaugura la primera comunitat energètica agroalimentària d'Espanya

Es tracta de la instal·lació d'autoconsum amb major nombre d'usuaris adherits d'Espanya, i beneficia fins a 70 famílies del municipi

Montitxelvo inaugura la primera comunitat energètica agroalimentària d'Espanya / ENERCOOP
30 de juliol 2022 - 18:21

Les comunitats energètiques locals són entitats formades per agrupacions d'una mateixa zona per a poder abastir-se amb part de l'energia que el mateix grup necessita. L'Agrícola Montitxelvo, a la Vall d'Albaida, ha posat en funcionament la seua instal·lació d'autoconsum col·lectiu, la primera en el sector agroalimentari en aconseguir concloure amb èxit el procés de tramitació i connexió a la xarxa elèctrica i que es materialitzarà en estalvis en la factura elèctrica a partir de l'1 d'agost.  

Es tracta de la instal·lació fotovoltaica en tota Espanya amb major nombre de consumidors associats. Hi ha setanta famílies adherides, 280 persones que componen vora la meitat de la població del municipi, que estalviaran durant els primers anys un 25-30% en la seua factura elèctrica. Per a associar-se s'ha de ser membre de la Cooperativa Agrícola Montitxelvo i estar com a màxim a 500 metres d'on està situada la instal·lació.

Imatge dels panells fotovoltaics instal·lats a Montitxelvo
Imatge dels panells fotovoltaics instal·lats a Montitxelvo / À Punt NTC

El projecte ha suposat una inversió de més de 100.000 euros, la meitat dels quals els ha aportat la Generalitat a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

També et pot interessar

stats