Montanejos alerta que el Pla del Xúquer amenaça la font de Los Baños

El turisme termal és el motor econòmic de l'Alt Millars, segons informes encomanats pel consistori

La Fuente de los Baños de Montanejos
La font de Los Baños de Montanejos

La proposta de cabal del riu Millars inclosa en el Pla Hidrològic del Xúquer posa en perill el futur de la font de Los Baños de Montanejos i en conseqüència "tota l'economia i llocs de treball de la comarca". És el que afirma l'alcalde d'aquesta població de l'Alt Millars, Miguel Sandalinas, que lamenta la posició de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que al seu parer ha variat els plans inicials del cabal al seu pas per Montanejos i la font de Los Baños. Això, assegura, "posa en risc el paratge més emblemàtic" de l'Alt Millars i també les zones de bany d'Aranyel i Cirat.

"Volen que per Montanejos passe un cabal que no té ni l'Ebre en les seues crescudes", ha declarat Sandalinas, que argumenta que hi ha altres solucions tècniques que no causen perjuí al municipi.

Fonts municipals han assenyalat que l'alcalde s'ha reunit amb els màxims responsables de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i els ha transmés que Montanejos té el suport de la Direcció General d'Antidespoblament de la Generalitat i de la Diputació de Castelló.

Sandalinas ha explicat que l'anterior redacció del Pla Hidrològic havia adequat el cabal per a evitar un impacte negatiu sobre la font de Los Baños, però que la nova redacció atemptaria contra el principal generador de riquesa i llocs de treball de la comarca.

L'alcalde ha denunciat que s'"està qüestionant" el paper del turisme termal com a motor econòmic de l'Alt Millars. De fet, ha emfasitzat que el consistori va dedicar 60.000 euros a informes per a acreditar aquesta situació.

També et pot interessar

stats