Monòver s’uneix en una plataforma en contra del projecte d'un macroabocador

El veïnat arreplega firmes en contra de la instal·lació d'aquesta macroplanta

Imatge d'arxiu d'un abocador / À Punt NTC

El paratge de la Solana, al terme de Monòver (Vinalopó mitjà), va ser l'única zona que es va oferir a la comarca per a instal·lar un macroabocador, una vegada que el de Villena va sobrepassar la capacitat. L'Ajuntament de Monòver ja va rebutjar una altra instal·lació de caràcter privat en aquesta àrea, però ha deixat oberta la possibilitat de la planta comarcal, que donaria servei a catorze dels seus municipis. La situació inquieta els veïns, perquè gran part del terme del poble ja suporta projectes de plantes fotovoltaiques de vora 400 hectàrees.

Aquest divendres la plataforma contra l’abocador ha fet una reunió en la qual demanen una consulta en cas que el projecte vaja avant. Juan Antonio Buendicho, president de la plataforma, recalca que “a tres o quatre quilòmetres hi ha centres de salut i molts veïns” i que esperen arreplegar d'ací a poc més de 3.000 firmes dels veïns en contra del macroabocador.

Per la seua part, l'Ajuntament diu que fins que no tinguen les conclusions dels estudis que elabora el Consorci Comarcal de Residus, no prendrà cap decisió. “Fins que el Consorci no acabe i es veja si és viable o no, no sabem res. Actualment, no hi ha cap projecte tancat a la zona”, ha declarat Loren Amat, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament.

També et pot interessar

stats