Mónica Oltra: "Les residències són segures, però no infal·libles"

La vicepresidenta ha anunciat la creació d'ajudes directes al sector residencial.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant l'última reunió amb representants de Lares
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant l'última reunió amb representants de Lares / À Punt NTC

Les residències i la gestió del coronavirus han sigut un dels principals problemes que ha generat la pandèmia perquè estem travessant. Només l'últim dia han mort 5 persones en geriàtrics de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, segons la Conselleria de Sanitat, en els últims 7 dies hi ha 13 centres menys amb casos de coronavirus, és a dir, han passat de 57 a 44, una reducció del 23%. A més, hi ha 7 residències intervingudes, 5 a València i 2 a Alacant.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha assegurat que "les residències són segures però no infal·libles" i que "és impossible aconseguir que el virus no entre en algun moment en algun centre".

Per això, Oltra ha afirmat que la Conselleria treballa per intentar oferir el millor servei possible. D'aquesta forma, ha anunciat la creació d'un decret de concessió d'ajudes directes al sector residencial tant de persones majors, amb diversitat funcional, amb exclusió o d'infància. Ho ha fet després d'una reunió amb representants de Lares, l'Associació de Persones Majors i Persones amb Dependència, que compta amb més de 50 centres, 2.700 usuaris i vora un milió d'euros de pressupost, i amb qui ha concretat la base de càlcul sobre la qual es generaran aquestes ajudes a partir del diagnòstic fet per la mateixa associació.

Oltra ha destacat que el grup Lares va ser pioner a l'hora de crear els grups bambolla dins de les residències, de la mateixa manera que ho fan a les escoles; i que va determinar que un 10% de la capacitat dels centres es deixara buit i es destinara als possibles casos d'aïllament per contagi dels usuaris.

Finalment, Oltra ha anunciat que a partir de l'any 2021, amb el nou concert amb els centres, s'ha decidit apujar el preu per plaça del sector, que actualment està al voltant dels 60 euros, ja que "està per davall de les necessitats actuals" dels centres.

També et pot interessar

stats