Les monges clarisses tornen al monestir de la Santa Faç

L’arquebisbat d’Oriola-Alacant informa que el relleu en la custòdia de la relíquia, que va quedar desatesa sense avís previ, és imminent.

Les noves clarisses de la Santa Faç, en roda de premsa aquest dimarts
Les noves clarisses de la Santa Faç, en roda de premsa aquest dimarts

Les monges clarisses tornen per fi al monestir de la Santa Faç, després que deixaren de custodiar la relíquia que es troba a l’interior fa un mes, un fet que no havia ocorregut en els últims 500 anys.

L’arquebisbat d’Oriola-Alacant ha informat que el relleu per a custodiar la relíquia és imminent i que molt probablement les substitutes pertanyeran també a la comunitat de les clarisses. El passat 9 de desembre, les sis monges que custodiaven la relíquia van abandonar de manera sobtada el monestir. La Santa Faç va estar més d’una hora sense que ningú la custodiara i, des d’aleshores, persones voluntàries s’han rellevat per a no deixar-la a soles, mentre que s’han arreplegat milers de firmes per a demanar la tornada de les clarisses.

Hi treballen l’arquebisbat, el capítol de la cocatedral de Sant Nicolau d’Alacant, el monestir i la Federació de les Germanes Clarisses que van deixar el temple, sense avís previ, per motius d’organització de la comunitat religiosa. La relíquia és molt venerada i al monestir s’apleguen cada any més de 200.000 pelegrins en la segona romeria més multitudinària a tot l’Estat.

També et pot interessar

stats