Les obres d'art que unes monges clarisses es van emportar de Mula tornen al seu lloc

Obligades a pagar una sanció econòmica, han decidit tornar el tresor artístic que s'emportaren del monestir murcià, amb això esperen que es paralitze el procés judicial que va encetar la Conselleria de Cultura de Múrcia

Comença el trasllat de les obres de tornada a Mula / À Punt NTC

Fa tres anys el tancament del Reial Monestir de l’Encarnació de Mula va obligar a una comunitat de monges clarisses a traslladar-se a un convent d’Elx. Però, amb elles, també es van emportar tota una col·lecció d’obres d’art que són patrimoni de la localitat murciana. Ara han de tornar-les perquè hi ha un expedient sancionador de la direcció del patrimoni de la Regió de Múrcia que les obliga a fer-ho, a més de pagar una sanció de 100.000 euros.

Pablo Braquehais, director general de Patrimoni Cultural de Múrcia, ha explicat la situació: “En el seu moment les monges van deixar el convent i, com que es quedava buit, de bona fe, es van emportar els béns per a protegir-los. Però com que ara hi ha monges de nou en el convent, les obres han de tornar”.

“Hui és un gran dia per a la nostra estratègia de recuperació de patrimoni”, continua Diego Boluda, regidor de Cultura de Mula. “Hem aconseguit, tant amb l’ajuda dels tècnics municipals com de la direcció general, que les peces tornen”.

Cap al migdia han arribat els dos camions carregats amb les obres al Reial Monestir de l’Encarnació de Mula, un bé d’interés cultural de la Regió de Múrcia. Són en total 81 obres d’art, algunes de les quals daten del segle XVII. Mentrestant, les clarisses d’Elx esperen que s’acabe tot el procés judicial per a veure si se’ls perdona la sanció de 100.000 euros.

També et pot interessar

stats