El Monestir de Santa Maria de Valldigna compleix un any tancat al públic pels despreniments en el claustre gòtic

Les obres d'emergència han començat aquesta setmana, però encara no hi ha data oficial per a la reobertura.

VÍDEO | El Monestir de Santa Maria de Valldigna compleix un any tancat al públic pels despreniments en el claustre gòtic

El Monestir de Santa Maria de Valldigna ha complit un any tancat al públic, després que hi haguera el despreniment de l'arcada del claustre gòtic. L'alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha denunciat que l'estat general del monument, considerat en l'Estatut símbol de la grandesa del poble valencià, "és lamentable" per falta de manteniment durant anys.

La caiguda de les pedres va tindre lloc el 13 de desembre de l'any passat, coincidint amb una visita de 85 escolars, que en eixir de la sala capitular es van trobar les peces del despreniment ja en terra, afortunadament sense que ningú patira danys. Des d’aquell moment, es va decidir tancar la part més singular del conjunt: l’església, la sala capitular, el refectori i el palau de l’Abat, per tal d'evitar riscos.

Aquesta setmana han començat les obres d'emergència en l'emblemàtic edifici, però encara no hi ha data oficial per a la reobertura.

També et pot interessar

stats