El monestir de la Murta, un poc més a prop de la seua rehabilitació

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat el projecte per a rehabilitar la torre del monestir als pressupostos participatius de la Generalitat amb l’objectiu de fer-la visitable

La rehabilitacio de la Murta, a Alzira, més a prop / À Punt NTC
Núria Navarro
Javier Giner
29 de juny 2021 - 22:40

A Alzira, a la Ribera Alta, volen recuperar el patrimoni cultural del paratge de la Murta. Per això l’Ajuntament ha presentat el projecte per a rehabilitar la torre del monestir en els pressupostos participatius de la Generalitat.  

El paratge és un conjunt patrimonial dins d’un entorn privilegiat. Segons ha explicat a À Punt Agustí Ferrer, arqueòleg i director del Museu Municipal d'Alzira, “ací es van consolidar els murs de l'església. Ara, el projecte que tenim previst és el de la torre dels coloms, que és molt ambiciós però necessari”.

Esperen aconseguir el finançament

Fa anys que es va redactar el projecte, però l'Ajuntament d'Alzira necessita fons per a fer-lo realitat. L’objectiu és rehabilitar la torre i fer-la visitable. La proposta ha aconseguit els avals necessaris perquè continue en estudi i esperen aconseguir el finançament.

Mariló Furió, gestora cultural d'Amics de la Murta, ha explicat a À Punt que en el segle d'or del monestir va ser considerat l'Escorial de la comarca de la Ribera. Aleshores nosaltres el que volem és recuperar eixe valor cultural i històric, que implica el monestir i tot el que l'envolta”. L'espai ha sigut declarat bé d'interés cultural i necessita ajuda per a conservar el seu valor. 

També et pot interessar

stats