Moncofa aprova la posada en marxa de la dessalinitzadora

El consistori ha arribat a un acord amb Acuamed segons el qual només haurà de pagar pel consum d'aigua actual.

VÍDEO | Moncofa aprova la posada en marxa de la dessalinitzadora
Moncofa aprova la posada en marxa de la dessalinitzadora

Moncofa ha aprovat aquest dimecres en el plenari la posada en marxa de la dessalinitzadora d'aigua a través d'un acord entre el consistori i l'empresa Acuamed. La mesura ha tirat endavant amb 10 vots a favor (5 dels populars, 2 dels socialistes i 3 dels no adscrits) i 3 en contra (2 de Compromís i el de Ciutadans).

Moncofa i Xilxes han arribat a un acord amb Acuamed segons el qual només hauran de pagar pel consum d'aigua actual. Així mateix, han aconseguit una moratòria de cinc anys per a amortitzar el cost de la infraestructura, de 55 milions d'euros.

Ara Xilxes i Moncofa esperen que altres poblacions contigües es connecten a aquesta gran dessalinitzadora planificada per a abastir a més de 30.000 persones.

D'aquesta manera, el consistori evitarà tornar les ajudes de la Unió Europea de 16 milions d'euros destinades a la construcció de la infraestructura. 

De les cinc instal·lacions construïdes en territori valencià dins del Pla d'Aigua dissenyat pel govern de Rodríguez Zapatero, només la de Torrevella està en marxa. La resta té fins al 31 març per a arribar a un acord amb Acuamed.

També et pot interessar

stats