Moncloa deixa clar que les indicacions sobre el coronavirus les marca Sanitat

La ministra de Treball defensa que la guia sobre el virus que han elaborat només recopila la normativa vigent.

Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón / Jesús Hellín (Europa Press)
05 de març 2020 - 12:30

El govern espanyol ha assegurat aquest dijous que les indicacions sobre l'evolució del coronavirus i les mesures que cal prendre a Espanya les indica el Ministeri de Sanitat en “coordinació total entre les diferents administracions de l'Estat”.

La reacció de l'executiu arriba després que el Ministeri de Treball publicara aquest dimecres una guia per a empreses i treballadors amb recomanacions per a actuar davant de possibles casos de coronavirus en l'entorn laboral.

Aquest document va ser criticat per les patronals CEOE i Cepyme, que consideren “un greu error” donar difusió a una guia d'actuació en l'àmbit laboral en relació amb el Covid-19, ja que creuen que genera “alerta i confusió” perquè no es correspon amb la valoració del risc realitzada per Sanitat.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat aquest dijous que la guia publicada dimecres pel seu departament per a afrontar la crisi del coronavirus en l'àmbit laboral només és una "transcripció" de les normes que estan en l'ordenament vigent.

Díaz ha demanat "tranquil·litat a tots els espanyols" i ha instat a evitar causar alarma perquè el tema "està controlat" i el Ministeri de Sanitat coordina tota l'acció executiva. En aquest sentit, ha subratllat que si fora necessari adoptar mesures excepcionals per a combatre el coronavirus "òbviament seran negociades" amb els interlocutors socials.

Des de la Moncloa han explicat que tot l'executiu “segueix les indicacions concretes” del departament que dirigeix Salvador Illa i que “es basen en un seguiment constant de la situació, transparència informativa i presa de decisions d'acord amb l'evidència científica”. A més, han recordat que els organismes internacionals estan oferint mesures de caràcter general des de l'aparició del Covid-19.

També et pot interessar

stats