El món de l'ensenyament acomiada Vicent Esteve

Esteve serà recordat per la seua lluita per la normalització del valencià a l'escola pública.

Esteve destacà per la seua trajectòria com a impulsor i dirigent del STEPV.
Esteve destacà per la seua trajectòria com a impulsor i dirigent del STEPV.

"La veu tremolosa i trista d'un campanar imaginari ens anuncia que el nostre benvolgut company i amic Vicent Esteve i Montalvà ens ha deixat". Són paraules d'Intersindical Valenciana per anunciar la mort del conegut mestre i sindicalista. Esteve va nàixer un 19 de febrer de 1955 a Alzira. Serà recordat per la seua lluita constant per la normalització del valencià a l'escola pública, a més de per la seua trajectòria com a impulsor i dirigent del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV). L'acomiadament serà al Tanatori Municipal de València a partir de les 12 on tindrà lloc la incineració.

A banda d'organismes com l'STEPV, Intersindical o Escola Valenciana, als quals Esteve pertanyia, les mostres de condol han sigut massives, especialment en les xarxes socials. Així, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que era "un valencià lleial als millors valors d'aquesta terra". També la vicepresidenta Mónica Oltra parla d'"un home compromés, coherent i bona gent". El que fou company de magisteri d'Esteve i ara conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha dit que era una persona "compromesa per la renovació pedagògica, l'ensenyament públic i la nostra llengua". 

 

El president de Les Corts, Enric Morera, ha dit en el seu compte de twitter que "ens va donar lliçons de vida i lluita pels nostres drets col·lectius".

També l'alcalde de València, Joan Ribó, el president de la Institució Alfons el Magnànim, Vicent Flor, o la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, Empar Marco, entre d'altres, han expressat el seu condol als familiars i al món educatiu valencià. 

L'Alcúdia perd Vicent Madramany

L'Alcúdia perd Vicent Madramany

La Ribera ha perdut en una setmana dues destacades personalitats. A més de Vicent Esteve, també ha faltat l'alcudià Vicent Madramany. El que fóra cofundador del PSPV i de la cooperativa Anecoop ha mort de sobte als 71 anys.

També et pot interessar

stats