El món faller s’uneix al projecte "Per unes Falles sostenibles"

Les comissions hauran d’adoptar mesures per a combatre el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat entre els turistes.

VÍDEO | El món faller s’uneix al projecte \"Per unes Falles sostenibles\"

Les comissions falleres han començat a unir-se al pacte “Per unes Falles sostenibles”, que impulsen la Diputació de València, la Conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament de València. 

En un acte celebrat aquest dijous al MuVIM s'ha realitzat el lliurament de les primeres cartes d'adhesió de les comissions. En l’acte també s'ha presentat un curtmetratge amb l'objectiu de fomentar la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la festa fallera.

Implicar-se activament en la millora de la gestió mediambiental de la festa en tots els seus entorns o impulsar la conscienciació de tots els membres de la comissió respecte a la sostenibilitat i al caràcter inclusiu i integrador de la festa són algunes de les iniciatives que inclou l'adhesió al pacte.

A més, les comissions hauran d’adoptar mesures per a combatre i compensar el canvi climàtic. Igualment, hauran de divulgar i fomentar la sostenibilitat de la festa entre visitants i turistes. 

El pacte "Per unes Falles sostenibles" pretén estudiar l'impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental a València i els municipis de les comarques valencianes que també celebren falles.

Aquesta informació servirà per a disposar d'un diagnòstic global de la festa. A partir d'aquest es determinaran mesures, actuacions i processos de millora que la beneficien en el seu conjunt. Així, s'elaborarà un Pla d'Acció o Pla Estratègic de les Falles que tinga en consideració tots els col·lectius que hi participen.

També et pot interessar

stats