Moda ètica; una dissenyadora de Castelló impulsa una botiga de roba social amb l'Índia

El projecte d'Esme Pueyo posa en contacte empreses i particulars amb artesanes del país per a dissenyar i produir moda èticament responsable.

Esme Pueyo ha creat una empresa de moda ètica i social
Esme Pueyo ha creat una empresa de moda ètica i social
27 de novembre 2018 - 18:30

Esme Pueyo és una dissenyadora de Castelló que a començament d’enguany va decidir instal·lar-se a l'Índia, país de què es va enamorar. Interessada en projectes de caràcter social, va decidir muntar des de Bombai un projecte solidari que combinara les seues dues passions: la moda i la producció èticament responsable. El resultat és una empresa de consultoria (www.esmepueyo.com) que posa en contacte empreses i particulars amb artesanes i ONG  índies amb l'objectiu de dissenyar i produir moda social. 

La idea de Pueyo és senzilla. Si una empresa vol llançar una línia de productes dissenyats i produïts des de l'Índia per artesanes del país, o bé un particular vol regalar un mocador, una motxilla o un objecte decoratiu per a la llar, contacta amb la dissenyadora que, després d'estudiar el projecte en proposa el disseny, contacta amb les treballadores i supervisa l'elaboració del producte final. Les artesanes que elaboren els productes viuen a aldees com Manpura, Sambhali o Jaiper. Gràcies a iniciatives com aquesta, s'han convertit en unes emprenedores que no només mantenen econòmicament les seues famílies, sinó que també vertebren el teixit social de la comunitat on treballen. 

El projecte de Pueyo s'emmarca dins de la moda ètica perquè es basa en la producció de roba i objectes que respecten els drets socials de les persones que participen en el procés de producció. Per a fer-ho possible, la dissenyadora col·labora amb organismes i entitats a l'Índia que treballen per l'apoderament de la dona, proporcionar educació bàsica i formació professional a les xiquetes i contribuir al desenvolupament socioeconòmic del territori. 

També et pot interessar

stats