Mocadorà sense sucre i sense gluten per al Nou d'Octubre

Forns i pastisseries ofereixen alternatives per a diabètics i celíacs perquè cap valencià ni valenciana es quede sense celebrar el dia dels enamorats

Fruitetes de la mocadorà en l'aparador d'un forn / À Punt NTC

Són pocs els forns i les pastisseries que fan mocadorà per a diabètics i celíacs, però cada any que passa la demanda d'aquests productes especials augmenta. Usen substituts del sucre i garanteixen la correcta traçabilitat dels ingredients per a evitar el blat. Tot, per a aconseguir que cap valencià ni valenciana es quede sense celebrar el dia dels enamorats. 

Una de les pastisseries que obra el miracle de fer dolços sense sucre és la pastisseria Durà, a València. Silvia Reza, propietària del negoci, afirma que aquesta mocadorà “a voltes està inclús millor que amb sucre”.

Ja fa dotze anys que treballen en aquests assortiments. Un èxit que es pot constatar fàcilment quan fins i tot els no diabètics compren les seues piuletes, tronadors i fruites en homenatge a la fertilitat de l’horta valenciana.

Però no tot queda a casa, perquè els encàrrecs traspassen les nostres fronteres. “Hem fet un enviament gran a Madrid. Hi ha gent que telefona de fora i a través de missatgeria els ho enviem”, apunta Reza.

També hi ha establiments especialitzats a treballar sense gluten per a garantir la traçabilitat. És el cas del forn Santa Amàlia, també ubicat a València. “En aquest forn no entra farina, tot ho fem sense gluten, amb farina d’arròs o de dacsa”, explica Juan José Bernabé, responsable de fabricació del negoci.

Queda clar que també podem trobar alternatives per a diabètics i celíacs, de manera que tothom puga gojar de l'amor més dolç en el dia dels enamorats valencians.

També et pot interessar

stats