Mobilitzacions perquè s'accelere la construcció de la passarel·la a l’aeroport de València

L’alcalde de Manises instarà els grups polítics en un ple extraordinari per a iniciar les protestes en passar Reis.

Mobilitzacions perquè s\'accelere la construcció de la passarel·la a l’aeroport de València
Mobilitzacions perquè s'accelere la construcció de la passarel·la a l’aeroport de València

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs, proposarà als grups polítics un calendari de mobilitzacions en passar Reis per a protestar contra la demora de la construcció de la passarel·la d’accés a l’aeroport. Ho farà demà en una reunió amb els grups polítics, amb què vol intercanviar impressions i convocar-los a un ple extraordinari  per a abordar la qüestió. 

És la reacció del consistori a l’atropellament mortal aquest dissabte d’un home que va travessar l’N-220. Centenars de persones arrisquen la vida cada dia en creuar la via per a accedir a l’aeròdrom o per a tornar-ne cap al poble. I ara fa un any, un altre home va morir en el mateix tram, quan creuava amb la filla. 

La construcció de la passarel·la és un projecte previst i aprovat d’urgència per la delegació del govern espanyol en 2018, segons ha recordat l’alcalde de Manises a Les notícies del matí. Borràs ha explicat que si l’obra s’haguera executat d’acord amb els temps previstos “a hores d’ara no hauríem de lamentar la mort de l’altre dia”. També ha deixat clar que no troba justificable que s’excuse el retard per motius pressupostaris “perquè una vida val més que el milió i mig que costa la passarel·la”.

Borràs també ha posat èmfasi en la falta de solucions per part de Metrovalència, a la qual ha reclamat diverses vegades un tarifació més justa. Malgrat la proximitat física, el municipi i l’aeroport es troben en zones diferents (l’aeroport, en la B, i en la D, l’estació), i atorga a la parada de l’aeroport un preu “dissuasiu” per al veïnat.  

L’alcalde ha situat el problema en la planificació urbanística, al marge dels interessos de la ciutadania. “Tot això està fet per a beneficiar l’aeroport i el polígon de la Font del Gerro” ha lamentat l’alcalde de Manises, abans de recordar que l’N-220, que serveix d’accés als dos recintes, ha partit el municipi en dos, i aquest continua creixent precisament al costat de l’aeròdrom. Considera que ara mateix “l’aeroport està massa prop del poble” i que “probablement ja no hauria d’estar ací”. 

També et pot interessar