Mobilitzacions en defensa de la sanitat pública a València i Alacant

La Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat reivindica en 60 ciutats de l'Estat tornar a un model de sanitat 100% públic.

Manifestació a València per una sanitat 100 % pública.
Manifestació a València per una sanitat 100 % pública.

La Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat, amb el suport a nivell estatal del sindicat CGT, ha impulsat aquest dissabte mobilitzacions en defensa de la sanitat pública en 60 ciutats espanyoles, entre les quals hi ha València, on s'han aplegat unes 20 persones, i Alacant.

Amb el lema "Mai més morts evitables, mai més privatitzacions', la plataforma ha demanat tornar a un model de sanitat 100% públic i recuperar "tots els serveis sanitaris privatitzats els últims anys". Les concentracions, que s'han repetit a Madrid, Barcelona, Santander o Ponferrada, han exigit també la derogació de la Llei 15/97 i l’article 90 de la llei general de sanitat.

Incident a Madrid

En general, ha sigut una jornada sense incidents. Només una excepció a Madrid. Segons han informat els serveis informatius d'RTVE, a la plaça de Cibeles s’han viscut moments de tensió que han acabat amb la detenció d'un manifestant, el secretari general del Sindicat d'Oficis Varis CGT de l'àrea sud de Madrid.

L'incident s'ha produït després que acudira a la concentració un grup de joves amb banderes d'Espanya, entre els quals es trobava la jove que va participar el passat 13 de febrer en un homenatge a la División Azul i va pronunciar un discurs antisemita.

També et pot interessar

stats