El Mobile World Congress afronta diverses denúncies per una possible discriminació masclista

El sindicat UGT assegura que en algunes ofertes es demanava tindre una talla 36 o 38 i anar amb falda curta.

Assistents al congrés internacional, en una imatge d'arxiu
Assistents al congrés internacional, en una imatge d'arxiu / David Zorrakino (Europa Press)

La Inspecció de Treball de Catalunya acumula diverses denúncies per una possible discriminació masclista en el Mobile World Congress (MWC), el saló internacional de mòbils i tecnologia que se celebra des de dilluns fins a dijous a l'Hospitalet de Llobregat i a Barcelona.

El sindicat UGT Catalunya ha denunciat que els llocs de treball són "precaris, discriminatoris i sexistes", i que aquestes ofertes d'ocupació contribueixen a continuar perpetuant els estereotips de gènere i a seguir "cosificant" les dones. Asseguren que en algunes ofertes es demanaven requisits com tindre una talla 36 o 38, anar amb falda curta, maquillades i tindre una alçada mínima d'1,75 centímetres. El sou, a més, podia variar en funció de l'alçada.

En resposta a aquestes denúncies, l'associació organitzadora del Mobile, GSMA, ha assegurat que el congrés està compromés i vol "garantir unes bones condicions de treball per al personal temporal". També ha expressat que no s'ha de complir "amb un conjunt inacceptable d'estàndards". "Esperem que tots els assistents es visten adequadament per a l'ocasió", han assenyalat en un comunicat, per a explicar després que no s'especifica alçària, pes ni talla del vestit.

Fonts del departament de Treball han informat que s'ha obert un expedient després que UGT de Catalunya registrara dilluns les denúncies per presumpta discriminació sexista en la selecció de personal del congrés. Ara, es procedirà a la instrucció dels expedients per a determinar si els fets incorren en conductes contractuals que no s'ajusten a les lleis, i si ho fan de manera discriminatòria cap a les dones, com és preceptiu en aquestes circumstàncies.

Si s'acrediten els fets denunciats pel sindicat, Inspecció de Treball de Catalunya actuarà "de forma expeditiva", segons han explicat les mateixes fonts. Per la seua banda, el departament liderat pel conseller Chakir el Homrani ha recordat que "cal denunciar qualsevol vulneració dels drets vigents de les treballadores" i, sobretot, aquelles que puguen estar motivades per raons de gènere o d'orientació sexual.

També et pot interessar

stats