Sense mòbil una setmana: un estudi de la UMH posa a prova un centenar de joves

Els participants asseguren que han patit ansietat, inseguretat i s'han sentit aïllats de l'entorn

Un estudi de l’UMH posa a prova un centenar de joves i els deixa sense mòbil una setmana / À Punt NTC

Els nadius digitals dediquen massa temps al mòbil, i ho reconeixen tant els mateixos joves com les famílies. Un estudi, en el qual participa la Universitat Miguel Hernández d'Elx, ha posat a prova un centenar de joves d’entre 14 i 24 anys. 

Primer s'ha monitorat l'ús que feien habitualment del telèfon mòbil i el resultat no és gens positiu. Segons explica el professor de la UMH, José Luis González, molts d’ells arriben a passar entre nou i deu hores al dia amb el telèfon a la mà. 

Els joves es connecten sobretot a WhatsApp, Instagram i TikTok, i a través d’aquests canals reben molta informació, però això no significa que siga la millor. Sovint poden arribar a confondre la veritat amb el que veuen a través de les xarxes. A més, l'atracció fatal de la pantalla fa que deixen de fer altres coses, com ara llegir, concentrar-se en veure una pel·lícula o fer esport. 

Com a part de l’estudi, també els han deixat sense mòbil durant una setmana i això ha provocat que patisquen ansietat, inseguretat i s'han sentit aïllats de l'entorn. Els participants asseguren que l'experiència ha sigut dura i difícil.

Els experts aposten per una alfabetització digital des de Primària i ensenyar des de bon començament la importància d'un ús saludable de la tecnologia.

També et pot interessar

stats