El mòbil, el tabac i el navegador estan darrere de les distraccions en quatre de cada deu accidents mortals

Des de principi d'any, han mort 52 persones en les carreteres valencianes, un 10% menys que en 2019.

L'ús del telèfon mòbil multiplica per quatre el risc de patir un accident
L'ús del telèfon mòbil multiplica per quatre el risc de patir un accident / Efe

La distracció al volant està darrere de quatre de cada deu accidents amb víctimes (42,4%) que s'han registrat en la Comunitat Valenciana l'any 2019. Una xifra que quasi dobla la mitjana espanyola, que se situa en un 28%. Davant aquestes alarmants dades, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha ressaltat com de necessària és la campanya de vigilància i control de distraccions al volant que des d'aquest dilluns i fins al 20 de setembre es farà a les carreteres valencianes.

Entre les causes més freqüents de distracció al volant hi ha l'ús del telèfon mòbil (que multiplica per quatre el risc de patir un accident), fumar i la utilització de navegadors.

Des de principi d'any, els accidents mortals s'han reduït un 13% respecte a 2019 i un 10% el nombre de víctimes mortals. D'aquesta manera, en 2020 hi ha hagut 48 sinistres mortals en els quals han mort 52 persones, mentre que en el mateix període de 2019 va haver-hi 55 accidents mortals i 58 víctimes mortals.

Per províncies, a Alacant ha disminuït el nombre d'accidents mortals un 11% i els morts un 7%; a Castelló, han descendit tant els accidents mortals com les víctimes un 17%, mentre que a València s'ha registrat un descens del 14% en els accidents mortals i els morts en carreteres.

En l'anterior campanya de control de distraccions duta a terme a la Comunitat Valenciana fa un any es van controlar 19.365 vehicles i se'n van denunciar 721.

També et pot interessar

stats