La mitjana d’edat dels valencians puja als 44 anys, quatre i mig més que el 2000

Les dones tenen una mitjana de 45 anys i 4 mesos mentre que en el cas dels homes és de 42 anys i un mes

Foto d'arxiu de les mans d'una persona major i i altra jove
Foto d'arxiu de les mans d'una persona major i una altra jove / Shutterstock

La mitjana d'edat a la Comunitat Valenciana se situa actualment en els 44 anys, quatre anys i quatre mesos més que l'any 2000, segons les últimes xifres de població publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. Així, els valencians i les valencianes es troben, per poc, per sota de la mitjana estatal, que se situa en 44 anys i un mes.

Per sexes, les dones valencianes presenten una mitjana més elevada una tendència que es repeteix en la societat espanyola, amb 45 anys i 4 mesos, mentre que els homes tenen una mitjana inferior a elles amb més de tres anys de diferència: 42 anys i un mes. 

En el conjunt estatal, la mitjana més elevada es troba en el nord-oest peninsular, més concretament a Astúries, Castella i Lleó i Galícia, on són a prop ja d'aconseguir els 50 anys d'edat mitjana entre els habitants.

L'edat mitjana més baixa es localitza a Ceuta i Melilla, amb 38 anys i tres mesos i 36 anys i mig, respectivament; a Múrcia, amb 41 anys i dos mesos; Balears, amb 42 anys, i Andalusia, amb 42 anys i nou mesos.

A començament de segle, la mitjana s'acostava als 40 anys i cap comunitat arribava als 44 anys. La dada més alta la tenia Astúries, amb 43 anys i sis mesos i la més baixa, Canàries, amb 36 anys i sis mesos.

També et pot interessar

stats