La Mitja Marató de València aspira a batre el rècord de velocitat

Hi participen 17 corredors amb registres inferiors a l‘hora

La prova ja és rècord en participació, després d'haver aconseguit 15.500 inscripcions
La prova ja és rècord en participació, després d'haver aconseguit 15.500 inscripcions / Mitja Marató de València Trinidad Alfonso EDP

La Mitja Marató de València Trinidad Alfonso EDP, una de les més importants d'Espanya, torna diumenge amb un nou rècord de participació i amb l‘expectativa de rebaixar les marques de velocitat actuals. Més de 30 atletes de la Federació Internacional d‘Atlelisme (IAAF) participen en aquesta prova esportiva que té com a millors registres 58:48 minuts en homes i 1:04:51 en dones. Entre els participants, de 13 nacionalitats, n'hi ha 17 amb registres per sota de l'hora.

El màxim favorit per a la victòria és el kenyà Abraham Cheroben, que ja ha guanyat la prova tres vegades i té el rècord d'aquesta mitja marató. També Joyciline Jepkosgei, que el 2017 va aconseguir el rècord del món de dones a València.

En la 28a Mitja Marató també hi haurà representació d'atletes espanyols del màxim nivell. Els experts anticipen un triple duel entre Javi Guerra, Houssame Benabbou i Toni Abadia, en la categoria masculina, i veuen Teresa Urbina i Diana Martín entre les favorites per a obtindre el millor registre de les corredores de l'estat.

Rècord d'inscripcions

De moment, la prova ja és rècord en participació, després d'haver aconseguit 15.500 inscripcions, 1.200 més que fa un any. Per primera vegada, els dorsals estan exhaurits des de setmanes abans del començament de la prova.

La carrera transcorrerà per un circuit de 21.097 metres que anirà des dels barris marítims de la ciutat de València fins al centre urbà. Tindrà una durada màxima de dues hores i mitja, des de les 9 fins a les 11:42 hores, segons han informat els organitzadors en un comunicat.

Per tal de garantir l'assistència sanitària, la Creu Roja desplegarà un dispositiu amb 16 ambulàncies en el recorregut del circuit, tres equips en meta, un lloc sanitari avançat, un centre mòbil de coordinació i la participació de més de 80 efectius de l'organització.

Retransmissió en directe en la televisió i el web des de les 8:30 hores

La televisió d’À Punt retransmetrà en directe la 28a edició de la Mitja Marató de València. El programa especial de seguiment començarà a les 8:30 hores del matí d'aquest diumenge i també es podrà seguir en directe en línia a través del web d’À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats