El misteri dels quatre paons apareguts a Godella

Els quatre animals en zel apareixen pels terrats del poble i el seu cant revoluciona el veïnat de Godella durant nou hores

Quatre paons apareixen a Godella / L'equip de 'Bona Vesprada' ha parlat amb els veïns de Godella i amb l'alcaldessa
31 de març 2023 - 13:07

El poble de Godella ha viscut nou hores revolucionat per quatre paons. Els quatre animals, dos mascles i dues femelles, que es troben en plena època de zel i reproducció, han aparegut misteriosament no se sap d'on. Els quatre paons han anat botant de teulada en teulada, causant sorpresa al veïnat pel seu cant. Un cant que s'assembla molt al maulit d'un gat.

Com ha contat al reporter de Bona Vesprada, Alfons, una de les veïnes que va rebre la misteriosa visita dels animals, “jo estava a casa quan em van tocar a la porta els bombers per a dir-me que buscaven uns paons que anaven per les teulades. I de ma casa se’n van emportar un”, ha dit Amparo molt somrient.

Una altra veïna que ha sigut testimoni de l'operació dels bombers ha relatat a Alfons que ella veia com els bombers tiraven aigua a una vivenda, “però jo no veia fum… i a mesura que em vaig acostar vaig veure que tiraven l’aigua a quatre paons. Els bombers ja no sabien què fer, per a fer-los baixar”.

Aquesta veïna diu a càmera que vol adoptar sols un paó
Aquesta veïna diu a càmera que vol adoptar sols un paó / À Punt Mèdia

Nou hores intentant capturar els paons

El poble durant unes hores va estar pendent dels bombers i dels animals. Com ha contat l’alcaldessa de Godella, Teresa Bueno, “estàvem tots pendents dels paons. Eren preciosos, dues femelles i dos mascles. Els bombers van estar nou hores intentant agafar-los”. Els bombers van demanar a alguns veïns galetes per a atraure'ls.

Una altra veïna ha explicat a l'equip de Bona Vesprada que "els paons miraven els bombers amb superioritat, com dient: Què feu, què feu, aigua a mi?!" El poble de Godella, revolucionat, ha passat unes hores imitant-los. Altres fins i tot han fet una crida pública per a dir que volen adoptar-ne un. També un parell de granges escola s’han oferit voluntàries.

Vols saber com va acabar la història, en el vídeo te la contem sencera. 

També et pot interessar

stats