El Misteri d'Elx es representarà amb xicotets actes simbòlics

Es preveu l'actuació d'un grup reduït de cantors i la instal·lació de la imatge dins de la basílica perquè puga ser vista a distància.

Imatge d'arxiu de la representació del Misteri d'Elx
Imatge d'arxiu de la representació del Misteri d'Elx / Turisme CV.

Uns quants actes simbòlics substituiran la tradicional celebració del Misteri d'Elx. La junta rectora del Patronat del Misteri ha acordat una actuació d'un grup reduït de cantors i la instal·lació de la imatge de la Mare de Déu dins de la basílica perquè puga ser vista des de la distància i amb la corresponent reducció de l'aforament.

La junta rectora del Misteri d’Elx, formada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Elx i l’Església catòlica, va decidir a finals d'abril suspendre la celebració de l’esdeveniment d’aquest agost a causa dels problemes derivats de la crisi del coronavirus. Segons l’òrgan, les condicions en què es desenvolupa aquest drama assumpcionista, patrimoni de la humanitat des de 2001, feien impossible garantir la distància de seguretat, sobretot per la massiva afluència de públic que atrau cada any. Després d'esta decisió es pretén visibilitzar l'acte amb un recordatori simbòlic de la festa grossa d'Elx.

A llarg del segle XIX, amb l’aparició d’altres epidèmies, també es va decidir ajornar les celebracions. A més, ja en el segle XX, les obres a la cúpula de Santa Maria van causar que se'n suspengueren els actes el 1904 i 1905. Entre 1936 i 1940 tampoc hi va haver representacions per la Guerra Civil i la posterior restauració de la basílica.

També et pot interessar

stats