Mireia Mollà afirma que Foment no descarta una nova declaració d'impacte ambiental

La consellera confia que el Ministeri "actue amb rapidesa".

Mireia Mollà afirma que Foment no descarta una nova declaració d\'impacte ambiental
Mireia Mollà afirma que Foment no descarta una nova declaració d'impacte ambiental

Segons ha informat la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, en un comunicat, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha sol·licitat "informació tècnica i jurídica sobre l'expedient de l'ampliació nord del port de València per a dirimir si ha de pronunciar-se el Ministeri per a la Transició Ecològica, que dirigeix Teresa Ribera, sobre la necessitat de sotmetre el projecte a noves avaluacions d'impacte ambiental".

Aquesta seria la resposta d'Ábalos a una carta enviada per Mollà al novembre per a saber quina és la postura del Ministeri de Foment respecte a una nova declaració d'impacte ambiental (DIA).

Segons la consellera, Ábalos, "lluny de donar carpetada a una nova DIA, ajorna la decisió a l'espera d'una "anàlisi completa que permeta als organismes implicats adoptar les millors decisions". Per això, Mollà ha confiat que el Ministeri "actue amb rapidesa per a no dilatar el procés, donada la urgència de l'Autoritat Portuària de València per a atorgar la concessió de les obres".

Mollà ha reiterat que la DIA del 2007 "ni empara les modificacions del projecte ni té en compte els canvis en la legislació". I afig que la seua posició "té a veure amb disposar de totes les garanties i assegurar la viabilitat social, ambiental, de model de ciutat, de paisatge, de patrimoni natural davant els dubtes que planteja una avaluació desfasada i caduca".

També et pot interessar

stats