Els MIR veuen "il·lícit i vergonyós" que no se'ls incloga en el Fòrum de Sanitat

Han penjat cartells pels carrers de Castelló, València i Alacant demanant la dimissió de la consellera Ana Barceló.

Un dels cartells penjats pels MIR a València
Un dels cartells penjats pels MIR a València / EuropaPress

El col·lectiu MIR de la Comunitat Valenciana, en lluita pels drets laborals des de fa diverses setmanes, considera "il·lícit i vergonyós" que no se'ls incloga en el Fòrum de Sanitat, i que únicament hi estiguen representats els sindicats.

A més, segons ha assenyalat a través de Twitter, els MIR han comparat el fet que no se'ls incloga en el Fòrum amb la situació dels homes davant la violència de gènere. "És com si en un [fòrum] de violència de gènere només hi haguera homes", han expressat.

Per això, anit, diversos membres de la plataforma han penjat cartells en estàtues i carrers de Castelló, València i Alacant per a deixar clar que encara estan en vaga. Entre els principals missatges dels cartells es poden llegir frases com '24 hores sense dormir, t'atenc?, t'opere?'; 'Barceló, dimissió'; 'Conveni MIR ja per a dignificar la professió'; 'Cuida'ns per a poder cuidar-te'; o 'Que els aplaudiments es convertisquen en drets'.

El portaveu de l'Associació MIR Espanya a la Comunitat Valenciana, Enrique Cuñat, ha explicat que amb aquesta iniciativa volen fer arribar a la població que els residents estan en vaga des de fa ja tres setmanes, i que en coneguen els motius.

Finalment, els MIR continuen fent "guàrdia" les 24 hores davant de la Conselleria de Sanitat per "la indiferència del govern" a l’hora d’exigir "un espai de diàleg just en el qual estiguen representats". Per tot això, ha advertit que les protestes continuaran fins que es trobe una solució, i sobre aquest tema ha lamentat que des de l'última reunió, ja fa set dies que no se'ls ha tornat a convocar.

També et pot interessar

stats