Els MIR traslladen les protestes al Palau de la Generalitat i conviden Puig a negociar les seues condicions

Els facultatius d’Alacant també s'han mobilitzat per a manifestar públicament el malestar per la seua situació laboral.

Protetes dels MIR a Alacant
Protetes dels MIR a Alacant / Víctor Cabrera (Europa Press)

Els metges interns residents, els MIR, han “convidat a negociar” el president de la Generalitat, Ximo Puig. El col·lectiu, en vaga des del 21 de juliol i amb concentracions les 24 hores del dia davant de la Conselleria de Sanitat Universal, han traslladat aquesta vesprada les protestes al Palau de la Generalitat, com a mesura de pressió perquè es negocien les seues condicions laborals.

Els metges han organitzat una assentada davant la seu del govern valencià, que han aprofitat per a dirigir un escrit a Puig en què el conviden a emprendre les negociacions. L’Associació MIR Espanya a la Comunitat Valenciana i el sindicat CESM reclamen una reunió amb els responsables de Sanitat Universal per a traslladar-los les seues reivindicacions.

Els facultatius també havien convocat mobilitzacions aquesta vesprada a Alacant per a posar de manifest la seua situació laboral i, sobretot, la necessitat de negociar les condicions laborals.

Els seus companys madrilenys, en canvi, han desconvocat la vaga que mantenien des de fa cinc setmanes perquè han arribat a un preacord amb el govern autonòmic. El preacord, segons han informat, recull les mesures “mínimes” que consideraven “necessàries” per a desbloquejar el conflicte, com ara millores formatives, de jornada laboral i de descans. També han aconseguit millores retributives, com una paga extra, ja que l'aspecte econòmic era el principal escull de les negociacions amb l'executiu regional.

També et pot interessar

stats