Els MIR mantenen la vaga després d'una primera trobada amb Sanitat Universal

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha negat que hi haja hagut coacció als metges.

Concentració dels MIR a l'hospital Clínic
Concentració dels MIR a l'hospital Clínic / À Punt NTC

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana ha afirmat aquest dijous que manté la vaga dels MIR i amb totes les mobilitzacions. Segons assenyala, quatre representants s'han reunit de manera "informal" amb càrrecs de la Conselleria de Sanitat Universal, entre els quals es trobaven la directora de Recursos Humans i la directora general d'Assistència Sanitària.

"Després de més de tres hores de reunió, s'han comentat els punts reivindicatius i se'ls ha fet partícips de tots els abusos i coaccions per part de les gerències i els caps de servei que s'estaven produint", apunten des del sindicat.

El sindicat assenyala que han rebut "bones paraules, però cap oferiment tangible" i ha sol·licitat la convocatòria formal del comité de vaga per a poder iniciar "com més prompte millor, les negociacions pròpiament".

Barceló nega coaccions

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha negat que hi haja hagut coacció als metges MIR davant la vaga que mantenen i ha assegurat que el seu departament està "sempre obert" al diàleg.

"No estem obstaculitzant gens la vaga, ens atenim al que diu l'autoritat laboral i és el que traslladem a ells i al sindicat que forma part del comité de vaga", ha remarcat la consellera, que ha insistit que l'administració no faria mai cap coacció.

Pel que fa a les reivindicacions que formulen els metges residents, ha assenyalat que algunes les ha de regular el Ministeri de Sanitat i el que s'ha fet des de la Generalitat és traslladar al govern central la necessitat de crear una taula tècnica amb totes les comunitats per a tractar aquesta qüestió. Respecte de les reivindicacions que poden ser ateses des de la comunitat, Barceló ha incidit que el 9 de juliol ja va remetre una carta al col·lectiu amb un oferiment de diàleg, "però la vaga ja estava anunciada abans que es poguera produir" el contacte.

També et pot interessar

stats