Els MIR intensifiquen les protestes després de 15 dies de vaga sense que Sanitat els escolte

El col·lectiu anuncia una “guàrdia nocturna” davant la Conselleria i espera ser citat aquest dijous a la taula de negociació.

Desenes de MIR han protagonitzat una sentada com a protesta davant de la Conselleria de Sanitat

Quinze dies després d’iniciar la vaga, els metges interns residents de la Comunitat Valenciana, els MIR, denuncien que continuen esperant un encontre amb els responsables de la Conselleria de Sanitat Universal per a plantejar-los les reivindicacions laborals. Per això, aquest dimecres intensifiquen les seues protestes. Després d’una jornada en què han protestat vestits amb bosses de fem a les portes de la conselleria, una vintena de facultatius han continuat la protesta amb una “guàrdia nocturna”.

Així ho han avançat els promotors de la vaga indefinida que mantenen des del passat 21 de juliol. Asseguren que durant la concentració d’aquest dimecres, un tècnic de la conselleria ha eixit per a demanar-los que remeten un document a la conselleria amb les seues reivindicacions detallades.

El representant de l'Associació MIR España a la Comunitat Valenciana, Enrique Cuñat, espera que Sanitat cite aquest dijous al comité de vaga -de la qual és membre- per a celebrar una nova reunió de la taula de negociació. Aquest matí s'ha reunit la taula de negociació de sanitat, però els MIR desconeixen què s’ha abordat en eixe encontre.

La falta de supervisió dels metges adjunts, de dietes en les guàrdies d'atenció primària o la impossibilitat de descansar després de les guàrdies són alguns dels drets laborals que reclamen els MIR. Els facultatius asseguren que la crisi sanitària ha agreujat la seua situació i per això aquest dimarts han tornat a demanar la dimissió de la consellera Barceló.

“És indignant haver d’estar vestit amb una bossa de fem quan has estat més de vint hores en una consulta veient pacients. Et veus derrotat, sense haver descansat i t'adones del tracte que estàs rebent de l’administració”, afirmava Enrique Cuñat, portaveu dels MIR, mentre mostrava el seu malestar a les portes de la Conselleria de Sanitat Universal. Cuñat denunciava que la conselleria “els ignora” i no vol seure a negociar amb ells.

“Estem cobrint els forats de plantilla que no estan i et sents decebut i cabrejat”, afirmava Ana Rosa Álvarez, una altra MIR. En la mateixa línia es pronunciava Raquel Gallego, qui assegurava sentir-se “atemorida” per veure’s obligada a tractar amb la vida de pacients a pesar de dormir poc.

També et pot interessar