Els MIR continuaran dia i nit la protesta davant Sanitat fins que s'escolten les seues demandes

La consellera Barceló defén que ja s’ha reunit “en diverses ocasions” amb els representants del col·lectiu.

Un grup de metges MIR que ha continuat la seua protesta a les portes de la conselleria aquest dijous

Els metges interns residents (MIR), que estan en vaga des del 21 de juliol, continuaran les seues protestes nit i dia davant la Conselleria de Sanitat, com han fet en una primera jornada, fins que reben alguna resposta a les seues reivindicacions. Reclamen una reunió amb els responsables de Sanitat per a exposar les seues demandes, però la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat aquest dijous que responsables del seu departament ja s'han reunit "en diverses ocasions" amb el col·lectiu.

"No sé on està la falta de comunicació perquè els seus representants han sigut rebuts en quatre ocasions", l'última ahir dimecres "quan es va conformar un fòrum autonòmic per a abordar les seues reivindicacions", detallava Barceló.

A més, la titular de Sanitat considera que ja s’han incorporat algunes de les reivindicacions dels facultatius, encara que ha admés que els volen presentar unes altres que el seu departament desconeix.

Per la seua banda, el representant de l'Associació MIR Espanya a la Comunitat Valenciana, Enrique Cuñat, nega que representants de la conselleria els hagen rebut i assenyala que a la reunió d'ahir, en la qual es va decidir la creació d'un fòrum per a abordar la seua problemàtica, no van convidar cap representant del comité de vaga.

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana Cesmcv, en canvi, que sí que va assistir a la reunió, va qualificar la trobada amb els representants de la conselleria com a una "maniobra de distracció".

Equiparació de drets amb el metge adjunt

Els MIR reivindiquen l'equiparació de la seua jornada laboral i els descansos amb la d'un metge adjunt amb un descans obligatori de 36 hores, una jornada màxima de 37,5 hores setmanals, la cotització de les hores de guàrdia mèdiques i, en cas d'hores extra, que siguen voluntàries, de descans obligatori i que no puguen superar les 80 hores anuals.

També reclamen l'equiparació salarial amb la resta de comunitats autònomes, la qual cosa implica un increment del complement de residència, un augment del preu de l'hora de jornada complementària i l’abonament de les dietes corresponents a les guàrdies.

També et pot interessar