Minut de silenci contra l'adjudicació del centre de majors de Velluters a l'empresa DomusVi

Els familiars dels residents estan preocupats i critiquen el model de licitació de la Generalitat.

VÍDEO | Minut de silenci contra l'adjudicació del centre de majors de Velluters a l'empresa DomusVi

Els familiars dels residents del centre geriàtric de Velluters, a la ciutat de València, han convocat aquest dissabte un minut de silenci per a expressar el seu rebuig a l'adjudicació de la gestió de la residència a l'empresa DomusVi. Asseguren que estan preocupats pel canvi de gestors i critiquen el model de licitació de la Generalitat.

Les famílies consideren que l'empresa DomusVi és “sospitosa” i critiquen que es permeta que “una empresa que està en qüestió” es puga presentar a concurs, han assegurat a À Punt NTC.

En concret, a la residència de DomusVi Jardins de Llíria la Fiscalia estudia un cas d'abandonament i desprotecció dels ancians, després que es feren virals uns vídeos gravats per una extreballadora del centre. D'altra banda, a la residència de DomusVi a Alcoi, on van morir 73 persones a causa de la Ccovid-19, el cap de la Unitat d'Hospitalització Domiciliària va acusar el centre de mala praxis i afirmava que es van desatendre les indicacions d'aïllament de les persones contagiades.

Per la seua banda, la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que “entenc la seua preocupació” i ha explicat que “s'està treballant per a seguir millorant les clàusules contractuals” perquè es consideren altres criteris per damunt del preu, ja que, de moment, un dels criteris més importants per a l'adjudicació dels centres de majors és el preu del contracte de licitació de les empreses concursants.

També et pot interessar

stats