Minut de silenci a Albal per Florina Gogos, la jove de 19 anys assassinada prop d'on era prostituïda

La delegada del govern espanyol demana la fi de la prostitució i una llei que protegisca les dones i pose fi a la impunitat dels consumidors.

Cocentració per lúltima jove de 19 anys assassinada a Albal
Cocentració per lúltima jove de 19 anys assassinada a Albal / Efe

Minut de silenci a Albal, a l'Horta sud, per Florina Gogos, la jove de 19 anys assassinada prop d'on era prostituïda .Mentre s'investiga la seua mort, s'obri el debat sobre la vulnerabilitat de les dones explotades sexualment. A més no compten en els registres de violència de genere per no mantindre, com estableix la llei actual, un vincle sentimental amb l'agressor. Una situació que en opinio de la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, cal canviar ja a traves de l'aprovació d'una llei.

Calero ha reclamat posar fi a la prostitució. Poc abans del minut de silenci ha dit: "Crec que enguany és l'any de ja està bé de la hipocresia i cal traure una llei que protegisca les dones", ha insistit. "Si no hi haguera consumidors no hi hauria prostitució", ha afegit. "Hem de posar fi a la impunitat de què continuen gaudint els homes que recorren a la prostitució”, ha remarcat.

La delegada del govern espanyol ha explicat que les forces i cossos de seguretat de l’Estat estan treballant per aclarir el crim. "Ara s'està fent l'autòpsia però de moment no es pot dir res més", ha afegit.

Per la seua banda, l'alcalde d'Albal, Ramón Marí, ha lamentat l'assassinat d'aquesta jove. Marí ha assegurat que posaran tots els mitjans que puguen durant el primer ple que se celebre, Albal se sumarà als municipis contra la tràfic de persones. Ha recordat que a la Comunitat Valenciana hi ha 30 municipis en aquesta xarxa espanyola. El regidor apunta a algun tipus de venjança dins de les màfies de tràfic de persones. També ha defensat que els ajuntaments sols no poden fer front a aquestes realitats i espera ajuda del govern. En l'acte de protesta han participat nombrosos ciutadans.

També et pot interessar

stats