MINUT A MINUT| El pas de Gloria per la Comunitat Valenciana

Informacions, imatges i vídeos d’un temporal amb registres històrics

El temporal impactant sobre la platja de Xàbia.
El temporal impactant sobre la platja de Xàbia. / À Punt NTC.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha donat per finalitzat el temporal i ha retirat tots els avisos actius a la Comunitat Valenciana pel pas de la borrasca Gloria, tot i que la Generalitat manté encara la situació d’emergència. 

Des de la seua entrada a la Comunitat Valenciana el passat diumenge el temporal Gloria ha deixat cinc persones mortes, les dos últimes a Alcoi, després d’assolar-se un edifici, i a Callosa d’en Sarrià.

El pas de Gloria tardarà a esborrar-se del litoral valencià. La costa, els ports i sobretot les platges han patit de sud a nord del territori la pitjor part del fort vent i les intenses pluges.

Més a l'interior, les precipitacions han causat inundacions i han obligat a tallar desenes de carreteres comarcals i nombrosos camins.  L'aigua acumulada les supera els 788 l/m2 a la Vall de la Gallinera (Marina Alta), frega els 600 l/m2 a Castell de Castells (Marina Alta) i supera els 500 l/m2 a Pinet (Vall d'Albaida) i Planes (Comtat). 

Les nevades han regalat estampes nadalenques però també moltes complicacions a l'interior nord de Castelló. L'acumulació de neu als Ports ha superat el metre i mig en municipis com Ares del Maestrat, Villores, Palanques i ha deixat masos incomunicats. 

                                            

També et pot interessar

stats