El ministre de Sanitat: "S'està combatent un virus, no unes persones procedents d’un país"

La vintena de persones repatriades de Wuhan donen negatiu en les proves del coronavirus.

El ministre de Sanitat Salvador Illa en roda de premsa
El ministre de Sanitat Salvador Illa en roda de premsa / À Punt NTC.

Els espanyols evacuats des de Wuhan han donat negatiu en les proves, i actualment es troben en quarantena a l’Hospital Militar Gómez Ulla, a Madrid. Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a abordar la situació del coronavirus amb les comunitats autònomes. 

Illa també ha aclarit que fins ara només s’ha donat el cas d’una persona infectada, que es troba a l’Hospital de La Gomera i que s’han realitzat proves a 21 persones més i totes elles han resultat negatives.

D’altra banda, Illa ha recordat que s’està “combatent un virus, no unes persones que provenen d’un país”. Així, ha assegurat que la ciutadania ha d’evitar actituds d’aïllament cap a la població xinesa, que “lamentablement” s’estan veient els darrers dies. “La discriminació no té cap evidència científica”, ha dit

Illa s’ha pronunciat en el mateix sentit que el responsable de negocis de l’ambaixada xinesa a Espanya, Yao Fei, que ha destacat que “el coronavirus no té passaport” i l’enemic comú “no són els xinesos”, sinó el virus.

A més, el ministre ha afirmat que la gestió del coronavirus des del ministeri es fonamenta en quatre pilars: la presa de decisions basades en el criteri dels experts, el seguiment permanent de la situació, la coordinació fluida amb les comunitats autònomes i els organismes internacionals així com el compromís amb la transparència informativa. 

Barceló demana tranquil·litat a la ciutadania

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat a la ciutadania que estiga "molt tranquil·la" davant la situació ocasionada pel coronavirus. A més, ha ressaltat la rapidesa en la coordinació entre les comunitats autònomes des del moment en què “va començar a alertar-se de la necessitat de tindre uns protocols”.

Barceló ha destacat que la xarxa d'hospitals valenciana i els professionals estan “preparats”, ja que “compten amb tots els protocols” per a actuar en cas de sospita.

Consell interterritorial sobre el coronavirus

Els consellers de Sanitat de totes les comunitats autònomes han assistit aquest dimarts al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) monogràfic, presidit per primera vegada pel ministre Salvador Illa que els ha agraït la participació en la trobada per a “analitzar la situació i reforçar els mecanismes de coordinació i treball compartit”.

Totes les autonomies, incloses les governades pel Partit Popular, han valorat l’“òptima” gestió del govern espanyol sobre el coronavirus, ja que consideren que està facilitant de manera “fluida” tota la informació disponible sobre el brot originat a la ciutat xinesa de Wuhan.

També et pot interessar

stats