La ministra d'Indústria demana tranquil·litat: els viatges de l'Imserso es desenvoluparan "en temps i forma"

El sector hoteler valencià amenaça amb tancaments i comiats, i proposa prorrogar un any el concurs vigent.

La ministra d\'Indústria demana tranquil·litat: els viatges de l\'Imserso es desenvoluparan \"en temps i forma\"
La ministra d'Indústria demana tranquil·litat: els viatges de l'Imserso es desenvoluparan "en temps i forma"

Continua la preocupació de pensionistes i el sector hoteler pel recurs que ha interposat l'empresa Mundosenior a l'adjudicació dels programes de l'Imserso. La demanda pot fer reviure l’escenari de fa quatre anys, quan es van ajornar les vacances de vora un milió de pensionistes, 100.000 a la Comunitat Valenciana. Davant del malestar, la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç en funcions, Reyes Maroto, ha intentat llançar un missatge de tranquil·litat.

Segons assegura, els plecs administratius del concurs dels viatges de l'Imserso compleixen tota la legalitat. Tot i que sense concretar dades, la ministra insisteix que el govern espanyol està treballant perquè, tan prompte com siga possible, els paquets viatges es puguen desenvolupar "en temps i forma". 

La Generalitat, per la seua banda, ha demanat una reunió urgent amb el govern central per a garantir que, a partir de setembre, i tal com estava previst, 100.000 jubilats puguen contractar les vacances a través de l'Imserso a la Comunitat Valenciana. El director general de Turisme, Herick Campos, alerta que si el programa pateix ajornaments, podria afectar negativament l'ocupació: "Necessitem urgentment una solució, tant per a usuaris com per a treballadors", ha assenyalat. 

Mentrestant, la patronal hotelera Hosbec ja amenaça amb acomiadaments. Toni Mayor, president de l'entitat, proposa una solució salomònica per a resoldre la situació: anul·lar el concurs i prorrogar un any el que està vigent. 

També et pot interessar