La ministra d'Igualtat es reunirà amb el titular d'Interior per a analitzar el repunt d’assassinats masclistes

Quatre dones i una menor van ser assassinades el passat novembre a mans de les parelles o exparelles

Roda de premsa de la ministra d'Igualtat, Ana Redondo
Roda de premsa de la ministra d'Igualtat, Ana Redondo / Daniel González (Efe)

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, es reunirà el pròxim 7 de desembre amb el titular d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per a analitzar possibles millores del sistema policial VioGén després del repunt de feminicidis dels últims dies i ha convocat un comité de crisi després que al novembre hagen sigut assassinades quatre dones i una menor. L’última víctima va ser assassinada a punyalades presumptament per l'exparella aquest dimecres a Sagunt (Camp de Morvedre). 

Redondo ha condemnat els crims dels últims cinc dies a Madrid i Sagunt, en els quals han sigut assassinades tres dones i una xiqueta de cinc anys, i ha assegurat que el seu ministeri redoblarà " tots els esforços necessaris per a lluitar contra la violència de gènere", que "no és permissible en una societat democràtica".

La primera mesura orientada a combatre la violència contra les dones és la convocatòria de diferents reunions amb l'objectiu de millorar la resposta institucional que es dona a les víctimes. També es reunirà "en els pròxims dies" el comité de crisi, un organisme que es convoca quan hi ha cinc feminicidis o més en un mateix mes. "Ja s'ha produït eixa terrible dada", ha constatat la ministra.

Redondo ha anunciat, a més, que es tornarà a posar en marxa la comissió interministerial d'Igualtat, que "no es reuneix des de 2018 i és molt important perquè permetrà la coordinació, permetrà que tots els ministeris, a través de les secretaries d'Estat, puguen estar connectats i puguen (...) redoblar els esforços per a lluitar contra aquesta xacra insuportable de la violència de gènere".

També et pot interessar

stats