El Ministeri de Treball estima que 1 de cada 4 autònoms cotitza per damunt dels seus ingressos

El govern central estudiarà una proposta del sector que planteja adequar la cotització als ingressos reals.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, s'ha compromés a estudiar la proposta.
La ministra de Treball, Magdalena Valerio, s'ha compromés a estudiar la proposta. / Europa Press

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha assegurat que el govern calcula que un de cada quatre autònoms cotitza per damunt dels ingressos que té. Valerio ha fet aquesta afirmació després de reunir-se amb dos de les principals associacions del sector, ATA i UPTA, per a tractar la seua proposta de cotitzar segons els ingressos reals i per trams. 

Segons la proposta d'ATA i UPTA, els autònoms que guanyen menys de 700 euros (?), en pagarien 50, i els que en guanyen més de 60.000 (?), tindrien una quota de 556 euros. Javier Pastor, secretari general d'UPTA-PV, ha explicat a À Punt Notícies que el 80% dels autònoms està en el segon tram i que, per això, continuarien pagant el mateix. 

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ja s'ha compromés a estudiar la proposta, i les associacions ATA i UPTA han valorat positivament la reunió.

Un estiu sense vacances per a més de la meitat dels autònoms

Més de la meitat dels treballadors autònoms no agafaran vacances aquest estiu. Un de cada cinc, fa més de 5 anys que no té vacances. Els que sí que tenen la sort de poder descansar, limitaran la pausa a 15 dies. Són dades d'un informe presentat hui per la Federació de Treballadors Autònoms, que també destaca que els sectors que ho tenen més complicat per a parar a l'estiu són el de l'agricultura i el del transport, i que un de cada tres autònoms no fa vacances ni a l'estiu ni durant la resta de l'any. 

També et pot interessar

stats