El Ministeri de Transports rectifica i restableix la venda presencial de bitllets a les estacions amb pocs viatgers

Des que va començar el 2020, en algunes localitats només es podien comprar els bitllets a través de les màquines o en línia.

Estació d'Alcoi
Estació d'Alcoi

Els viatgers que agafen el tren des d’Ontinyent, Alcoi o Utiel podran tornar a comprar els bitllets en aquestes estacions. El Ministeri de Transports ha rectificat i ha tornat a habilitar la venda presencial de bitllets en localitats que compten amb menys de cent usuaris diaris, com ocorre en diversos municipis de la Plana d’Utiel-Requena, el Vinalopó Mitjà, l’Alcoià o la Plana Alta. Des del començament d’any només s’hi podien comprar els bitllets en les màquines expenedores, per internet o al revisor del tren. 

La supressió de la venda presencial de bitllets es va implantar amb el canvi d’any, quan Adif, l’empresa pública que gestiona el transport ferroviari, va transferir a Renfe les competències en matèria de venda de bitllets. La mesura afectava 142 estacions de tot l’Estat, com les d’Elda, Petrer, Alcoi i Utiel. 

La iniciativa va suscitar el malestar dels usuaris, de plataformes en defensa del transport públic i, fins i tot, del PP, que aquest dimecres ha demanat que es reconsidere la decisió de cancel·lar la venda presencial a Benicàssim i a Orpesa (Plana Alta). La senadora del PP per la circumscripció de Castelló, Salomé Pradas, ha reivindicat la necessitat de recuperar-la atés el potencial turístic que tenen aquestes localitats. 

Tot i la rectificació que ha anunciat el nou Ministeri de Transports de recuperar la venda presencial de bitllets, aquest organisme ha confirmat que la mesura és provisional, i que es busca la solució definitiva a través d’acords de col·laboració amb les diputacions i els ajuntaments interessats a mantindre-hi la venda presencial.

La versió del Ministeri contrasta amb la del diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, que va anunciar que el govern espanyol s'havia compromés a paralitzar durant sis mesos el tancament de les taquilles que hi ha a les estacions que registren menys de cent viatgers diaris. Aquest compromís formava part, segons Guitarte, dels acords aconseguits amb Terol Existeix per a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats