El Ministeri de Sanitat obri el termini de sol·licitud de plaça en la formació sanitària especialitzada

La Comunitat Valenciana n'ofereix 1.044 de les 11.171 places en medicina, farmàcia, infermeria, psicologia, química, biologia i física

Imatge d'arxiu d'una oposició d'Infermeria
Imatge d'arxiu d'una prova de professionals sanitaris / Col·legi Oficial d'Infermeria de València

El Ministeri de Sanitat ha obert aquest dilluns el termini de sol·licitud de plaça en la convocatòria 2022-2023 de formació sanitària especialitzada. En total s’ofereixen 11.171 places en diverses àrees de coneixement: medicina, farmàcia, infermeria, psicologia, química, biologia i física. El procediment està dirigit als 21.682 aspirants que han superat la nota de tall, que hauran de presentar una sol·licitud electrònica de plaça de formació, seleccionant les places oferides en la convocatòria per orde de preferència.

Per comunitats autònomes, la Valenciana és la quarta amb més places (1.044), per darrere de Catalunya (1.784), Madrid (1.790) i Andalusia (1.804).

Enguany s'ha avançat una setmana l'elecció de places i l'adjudicació, tornant així al calendari habitual d'incorporació dels adjudicataris de plaça, previ a la pandèmia de covid. Sanitat té previst el 23 de maig com a data d'inici del període formatiu.

Per especialitats, en infermeria, amb 5.524 aspirants que han superat les proves, començaran a triar el dilluns 10 d'abril a les 9:30 hores. L’adjudicació oficial serà del 13 al 17 d’abril a les 10:00 hores.

En farmàcia les titulacions de l'àmbit de la biologia, física, psicologia i química, el termini de presentació de sol·licituds estarà obert des de les 9:30 hores del 10 d'abril a les 10:00 hores del 13 d'abril, dia en què es faran les adjudicacions.

En medicina les 1.793 persones aspirants podran demanar la plaça a partir de les 9:30 hores del 14 d’abril. L’adjudicació oficial serà del 17 d’abril al 7 de maig i es farà per grups, segons el número d'orde d'elecció ja establit per a cadascun.

Les persones que hagen participat en les proves selectives pel torn de discapacitat començaran l'elecció de plaça juntament amb les persones que hagen participat pel torn ordinari. Els actes d'adjudicació es faran una vegada acabat el termini d'elecció de plaça a la qual els aspirants han sigut convocats, i les persones a qui s'adjudique plaça en prendran possessió al centre o a la unitat docent corresponent els dies 22 i 23 de maig.

Des de la data d'elecció de plaça, els aspirants disposaran de dos vídeos explicatius, allotjats en el canal de YouTube del Ministeri, un sobre la plataforma i un altre sobre la plataforma SIMULE. Així mateix, disposaran de preguntes freqüents i un xatbot.

El servei d'atenció a l'aspirant estarà disponible de dilluns a diumenge de 8:00 a 22:00 hores, excepte el dia 1 de maig, que no hi ha elecció de plaça.

També et pot interessar

stats