El Ministeri de Sanitat descarta ara per ara suspendre les Falles

L’alcalde Joan Ribó reconeix que l’epidèmia ha provocat una baixada en les arribades de turistes estrangers a València.

Les falles ocupen els carrers de València
Les falles ocupen els carrers de València / À Punt NTC
09 de març 2020 - 11:20

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, considera que, amb la informació disponible ara per ara, no fa falta prendre una mesura tan dràstica com suspendre les Falles. Segons Illa, si des del Ministeri de Sanitat veieren que cal adoptar aquest tipus de mesura, “la discutiríem amb els responsables” de la Comunitat Valenciana. Assegura, de moment, que es tracta d’una decisió “molt dràstica que caldria adoptar en coherència amb unes altres”.

En les últimes hores s’han confirmat cinc casos nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana i són ja 42 els casos. Es tracta de quatre persones infectades de les comarques d’Alacant i una de les de València. Tots són casos importats i per contacte amb persones que tenen el coronavirus.

La Generalitat posa en marxa aquest dilluns una comissió en què estaran totes les conselleries implicades per a coordinar els protocols i les mesures a prendre per l’avanç del coronavirus.

Cauen les reserves de turistes

El creixement dels casos de coronavirus a Espanya ja ha tingut efectes negatius per al turisme que atrauen les Falles. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reconegut aquest dilluns que el coronavirus ha provocat una baixada en les arribades de turistes estrangers “de manera espontània”, així com en les reserves d’hotels i apartaments. El descens tindrà repercussions econòmiques que encara no es poden quantificar.

També et pot interessar

stats