El Ministeri de Sanitat demana no discriminar les persones asiàtiques

Espanya no contempla el tancament de les fronteres.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat durant la reunió ministerial d'avaluació i seguiment del coronavirus
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat durant la reunió ministerial d'avaluació i seguiment del coronavirus / Jesús Hellín (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat demana que no hi haja actituds discriminatòries cap a persones d'origen xinés. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha explicat que hi ha una certa preocupació en la població a causa de tota la informació que s'està coneixent sobre el coronavirus i s'ha arribat a tindre actituds discriminatòries cap a les persones asiàtiques.

Simón també ha explicat durant la reunió ministerial d'avaluació i seguiment del coronavirus que Espanya no contempla el tancament de les fronteres.

"Fa dècades tenia un impacte important", però ha assegurat que actualment "retarda marginalment l'evolució de les epidèmies globals". "La nostra posició inicial seria deixar-ho com una última opció si realment fora necessari", ha afirmat.

Espanya segueix les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), de la mateixa manera que la majoria dels socis de la Unió Europea.

Segons les últimes dades del Ministeri hi ha 14.592 casos notificats a la Xina i 162 casos fora de la Xina, dels quals 20 són en set països de la Unió Europea.

En total, l'epidèmia ha causat 304 defuncions a la Xina i una fora, a les Filipines, que procedia de Wuhan, la qual cosa suposa una letalitat del 2,1%.

També et pot interessar

stats