El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes acorden vacunar amb AstraZeneca només les persones majors de 60 anys

La Comissió de Salut Pública haurà de decidir ara si amplia la franja fins als 70 anys.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sanitat
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sanitat / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat i les comunitats han acordat paralitzar la vacunació amb AstraZeneca dels menors de 60 anys i continuar administrant-la només les persones majors d'aquesta edat.

Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sanitat, que ha assenyalat que ara està en mans de la Comissió de Salut Pública la decisió d'ampliar la franja de 65 a 70 anys.

Totes les comunitats s'han mostrat a favor de la proposta, tret de Madrid, que hi ha votat en contra perquè era partidària d'ampliar el rang d'edat per damunt dels 65, mentre que Ceuta i el País Basc s'han abstingut.

La decisió es produeix després que l’Agència Europea de Medicaments ha confirmat un “possible vincle” de la vacunació amb AstraZeneca i els casos inusuals de trombes que han patit algunes persones que han rebut aquesta vacuna. Tot i això, ha insistit que el benefici continua estant per damunt del risc d'un efecte secundari.

Quan li han preguntat sobre què passarà amb les persones de menys de 60 anys que ja s’han vacunat amb la primera dosi d’AstraZeneca, Darias ha assegurat que és una qüestió que encara està per determinar. Ha explicat que estan a l’espera de diversos estudis científics que podran avalar si s’injecta la segona dosi d’una altra vacuna o es manté, ara per ara, només la primera. 

També et pot interessar

stats